Behandelingen

Halfjaarlijkse controle: Wij zien patiënten graag om de 6 maanden terug om het gebit te controleren. Tandsteenverwijdering wordt, afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen, meteen uitgevoerd danwel doorgeschoven naar een volgende afspraak bij de preventie-assistente of de mondhygiëniste. Houdt u hierbij rekening met eventuele medicatie die u gebruikt. Denkt u bijvoorbeeld aan bloedverdunners of misschien heeft u een antibioticum profylaxe nodig bij bloedige ingrepen. Het is belangrijk dat we tijdens het halfjaarlijkse bezoek uw medische status bijwerken middels een medische anamnese. Om de 2 of 3 jaar maken wij röntgenfoto’s, tenzij er eerder een indicatie hiertoe is. Wij behandelen ook angstige patienten en kinderen.

headerkuva

Restauratief werk: De vullingen die nieuw worden gelegd zijn “wit” (tandkleurig). Dit materiaal noemen wij composiet. Wij plaatsen ook  glasionomeer vullingen, deze zijn ook tandkleurig, maar hebben een andere verwerkingsmethode. Uiteraard kunt u altijd vragen om een verdoving als er vullingen bij u geplaatst moeten worden. Zeer oude amalgaam restauraties dienen op tijd vervangen te worden, door slijtage kunnen er schadelijke stiffen vrijkomen en de kiezen kunnen barsten of verkleuringen vertonen.

Wortelkanaalbehandeling: De indicatie zenuwbehandeling wordt gesteld als de zenuw van een tand of kies is aangetast en niet meer gered kan worden of als de zenuw necrotisch (“dood”) is. Kortom, er moet per geval bekeken worden of een zenuwbehandeling noodzakelijk is. Deze behandeling duurt relatief lang en kan meestal niet in 1 zitting worden afgerond. Velen denken nog steeds dat een wortelkanaalbehandeling gepaard gaat met veel pijn, maar niets is minder waar. Wij dienen anesthesie toe, indien nodig, waardoor u geen pijn hoeft te lijden. Na een wortelkanaalbehandeling kun u enkele dagen last hebben van gevoeligheid aan de kies. Pas na enkele maanden kan er middels een rontgenfoto beoordeeld worden of de eventuele onsteking aan de wortels minder is.

Kronen en bruggen: Een kroon is nodig bij tanden en kiezen met een te grote vulling, barsten en soms verkleuringen. Als tanden en kiezen te ver afbreken, kunnen we ze vaak alleen nog redden met een zenuwbehandeling, gevolgd door het maken van een stiftopbouw en een kroon. Kortom: Een kroon is een hoesje over de bestaande tand of kies. Deze wordt vervaardigd van keramiek, porselein of metaal.  Een brug is een verbinding tussen 2 tanden, waarbij een missend element daartussen wordt vervangen. Uiteraard zijn de tandvleesconditie en de staat van de rest van het gebit van invloed op deze behandeling. Wij vervaardigen ook facings en kronen op implantaten.

Orthodontie: Bij ons in de praktijk kunt u voor orthodontische behandeling terecht bij Tandarts Lachmansingh. Wij beginnen altijd met een intake vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en besproken. Tijdens de intake worden röntgenfoto’s, gezichtsfoto’s en mondfoto’s gemaakt. Ook moet er “gehapt” worden voor gipsmodellen. U krijgt vervolgens een begroting en een indicatie van de behandeltijd. U krijgt ook een lijst met behandelrisico’s in orthodontie mee. Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen die een beugel nodig hebben. Tandarts Lachmansingh heeft een Amerikaanse opleiding gevolgd, waardoor zij op verantwoorde wijze orthodontie kan uitvoeren.

Bleken: U kunt bij ons een afspraak maken om te bespreken of bleken voor u interessant is. Wij beschikken over Prevdent, waarmee u bij ons in 1,5 uur uw tanden kunt laten bleken. Er wordt gebruik gemaakt van 6% waterstofperoxide en koud licht. Bij deze behandeling wordt uw tandvlees geheel afgedekt met een soort vloeibaar rubber. Uw tanden worden vervolgens 6 keer 10 minute belicht, waarbij steeds de gel wordt vernieuwd. Na deze behandeling krijgt u het resultaat te zien en krijgt u ook een nazorgpakket en uitgebreide instructive mee naar huis. Kronen, bruggen, vullingen en kunsttanden bleken niet mee.  Maar ook andere manieren van bleken kunnen op uw gebit van toepassing zijn, bijvoorbeeld thuisbleken. Dit kunnen wij pas beoordelen als wij uw gebit tijdens een consult hebben gezien. Wij werken met bleekmateriaal dat voldoet aan de Europese normen. Bel ons voor een afspraak.

Parodontitis oftewel ernstige tandvleesontsteking: Ieder halfjaar meten wij uw tandvleesconditie op. Tandvlees en kaakbot zijn de behuizing van onze tanden en kiezen. Deze basis moet dus sterk en gezond zijn. Is er sprake van tandvleesontsteking of botafbraak in geringe of ernstige mate dan bespreken wij dit met u. Hierna volgt desgewenst een behandeltraject om uw tandvlees weer op orde te krijgen.  U kunt bij ons terecht voor een folder over parodontitis.

Implantaten: Implantaten zijn, simpel gezegd, schroefjes in het bot die dienen ter vervanging van wortels van tanden en kiezen. Deze tak van de tandheelkunde laten wij over aan de implantoloog. Wij verwijzen u door naar de kaakchirurg of implantoloog, deze kan uw bot beoordelen op dikte en hoogte. Vervolgens krijgt u van de desbetreffende behandelaar een begroting. Wij verzorgen het kroon- of brugwerk dat op de implantaten rust. Tevens kunnen wij uw implantaatgedragen prothese vervaardigen. Om in aanmerking te komen voor implantaten dient de rest van de mondgezondheid in orde te zijn. Tevens is roken een contr-indicatie voor implantaten.

Prothese: Voor protheses en frames kunt u bij ons terecht. In dit geval is er sprake van gedeeltelijke of volledige vervanging van het natuurlijke gebit. Wij verzorgen ook implantaatgedragen prostheses.

Esthetische tandheelkunde: Dit is eigenlijk een samenvoeging van al het bovengenoemde. Een mooie lach, maar ook een functioneel en gezond gebit noemen wij esthetisch. Beauty and strength! Wij kunnen verkleuringen en slijtage in veel gevallen mooi verhelpen, het is echter afhankelijk van meerdere factoren. Vraag daarom ons advies.
Wij kunnen samen met u bekijken wat de opties in uw specifieke situatie zijn.

Leave a reply